duminică, 19 februarie 2012

Bauturi racoritoare

Bauturi racoritoare




Baututrile racoritoare se servesc in pahare inalte,cu pai special,in pahare cu picior sau cesti de sticla. Veti avea grija ca paharele sa fie ornate:
-cateva boabe de strugure,atarnate de buza unui pahar cu picior
-frecati marginea paharului cu o felie de lamaie,apoi treceti-o prin zahar tos
-o felie de lamaie infipta pe marginea paharului
-o felie de lamaie si boabe de strugure sau de visine fara samburi infipte in pai
-in paiul pentru bauturi racoritoare infingeti o cirasa intre 2 cuburi de ananas din compot


Limonada din citrice

In 2 litri de apa se storce sucul de la 3 lamai, se pun 6 linguri de zahar si o cutie mica de suc de portocale. Se amesteca bine sa se dizolve zaharul. Se pune in frigider.

Limonada "Atena"

Intr-un litru de apa se toarna sucul unei lamai, se adauga 6 lingurite de zahar pudra si coaja rasa de la o lamaie. Se lasa la macerat pana a doua zi,se strecoara si se serveste cu cuburi de gheata.

Must de fragi

Se preseaza fragii in presa de fructe sau tifon dublu. La  3 pahare de suc adaugam 1 pahar de apa minerala.

Punci de gheata

250 grame zahar se fieb cu 3 cesti de apa pana se topesc. Intre timp se pregateste o ceasca de esenta de ceai rusesc foarte concentrat, se amesteca cu siropul racit, 2 sticle de apa minerala, sucul de la 2 lamai si 2 portocale. Se serveste foarte rece.


Bautura de ananas

Se freaca 2 galbenusuri cu 3 linguri de zahar, adaugand zeama de la o lamaie, 2 linguri de rom, suc de la o cutie de ananas. Se bate bine cu telu (sau robot), apoi se da la rece.

Sirop de caise

Pentru a obtine 4 pahare de sirop avem nevoie de un pahar plin cu pulpa de caise tocate, un pahar de zeama sau sirop de portocale, 4 linguri de zahar si 1 litru de apa minerale. Toate acestea se amesteca bine si se pun la rece.

Sirop de menta

Pentru 2 persoane:
-la 1 litru de ceai de menta adaugam 100 de grame de zahar si o lamaie taiata in felii subtiri.
-se lasa sa se raceasca.
-inainte de a servi adaugam o jumatate de pahar de rom.
-se amesteca totul bn si se lasa la rece.
In fiecare pahar se pune o foaie de menta.

Sirop de cafea

Pentru fiecare pahar este nevoia de un sfert de lingurita de cafea si un sfert de pahar de lapte la care se adauga o lingurita de zahar.Dizolvam cafeaua in lapte impreuna cu zaharul, la rece, la care adaugam 1-2 cuburi de gheata. Umplem restul paharului cu apa minerala.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu