Retete cu morcovi
Prajiturele cu morcovi
Compozitie:
3 morcovi, 2 linguri ulei, 1/2 cana cu miere, 1/4 cana cu apa, 1 cana nuca de cocos, 1/2 cana faina, sare, 1 plic zahar vanilat.
Mod de preparare:
Cureti morcovii, ii dai pe razatoarea mica, apoi il amesteci cu celalate ingrediente si un varf de cutit de sare. Dupa ce ai omogenizat compozitie o lasi deoparte 15 min. Formezi apoi bulgarasi pe care ii aplatizezi, asezi fiecare prajiturica intr-o tava unsa cu ulei si le coci aproximativ 30 min.
Prajitura cu morcov ras
Compozitie:
15 linguri apa, 12 linguri ulei, 12 linguri faina, 12 linguri zahar, 12 linguri morcov ras, 1 lingurita bicarbonat, 100 gr stafide (nu e obligatoriu), coaja de lamaie sau portocala, esente dupa preferinte.
Mod de preparare:
Amesteci uleiul cu zaharul pana se formeaza o crema spumoasa, apoi adaugi morcovul ras, apa, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie sau otet, stafidele, coaja de lamaie sau portocala, esentele si la urma faina. Omogenizezi compozitia si o pui intr-o tava unsa cu ulei si pudrata cu faina si dai la cuptor la foc potrivit.
Bulgaras cu morcovi
Compozitie:
4 pahare morcov ras, 2 pahare zahar, 1 pahar apa, 2 pachete biscuiti, 1 pahar nuca de cocos sau miez de nuca.
Mod de preparare:
Pui la fiert apa, zaharul si morcovul si lasi la foc pana ce obtii un piure pe care il rastorni pe o farfurie intinsa. Intre timp, pisezi biscuitii. Numai dupa ce s-a racit piureul de morcov il amesteci cu biscuitii pana la omogenizare. Din pasta rezultata, formezi bulgarasi si ii treci prin nuca de cocos sau miezul de nuca (fin maruntit).
Prajitura cu morcov
Compozitie:
1 cana (indesata) de morcov (trecut prin razatoarea cu ochiuri mici), 1 cana bors, 1/2 ca ulei, 1 sticluta esenta de rom sau vanilie, 1 cana zahar tos, 1 lingurita bicarbonat (stins cu otet), 2 cani faina, 1/2 borcan cu dulceata, 100 g nuca.
Mod de preparare:
Amesteci foarte bine morcovul cu borsul, uleiul, zaharul tos, esenta de rom sau vanilie. Adaugi apoi faina si bicarbonatul, amesteci bine si torni compozitia intr-o tava tapetata cu faina (sau tava din teflon). O coci la foc potrivit pana devine aurie. Cand e gata o lasi sa se raceasca si apoi o acoperi cu dulceata amestecata cu miez de nuca taiat mare sau mic (dupa preferinte.). Se taie dupa ce se raceste!
Bilute din morcovi cu nuca de cocos
Compozitie:
1/2 l lapte, o cana zahar, 4 morcovi mari (dati prin razatoarea cu ochiuri mici), 1 cana nuca cocos.
Mod de preparare:
Se pun morcovii, laptele si zaharul la fiert la ochi potrivit. Se amesteca pana se omogenizeaza. Dupa ce s-a racit se formeaza bulgarasi si se trec prin nuca de cocos.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu